Wintersport in Altastenberg is topbestemming in Duitsland


Winterberg is een bekende wintersportbestemming onder de Nederlanders, maar niet ver daar vandaan ligt het gezellige Altastenberg. Het is het hoogstgelegen dorp van de regio en er kan een maximale hoogte van ruim 700 meter worden bereikt. Je moet er wel rekening mee houden dat Altastenberg een stuk luxer is dan Winterberg en daardoor ook wat prijziger. Naast de fijne wintersportfaciliteiten kan je ook dagelijks genieten in de barretjes en restaurants. Want wat is nu een wintersportvakantie zonder de aprés-ski?

Pistes & liften in het skigebied

Beginnende en ervaren wintersporters zijn aan het juiste adres in Altastenberg. Dit skigebied beschikt over ongeveer acht kilometer aan skipistes. Het aantal kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes is nagenoeg gelijk. Daarnaast zijn er acht sleepliften waar de bezoekers gebruik van kunnen maken. Vanwege de lage ligging van het skidorp zijn er vaak meerdere sneeuwkanonnen in gebruik. Overigens zijn de pistes gemakkelijk bereikbaar vanaf het dorp, zo kan je een accommodatie huren direct aan de skipistes.
Het aanbod van vakantiehuizen in Sauerland is voldoende en ook bij de skigebieden zelf zijn er leuke natuurhuisjes te vinden.

Altastenberg staat ook bekend om zijn beek, deze snijdt dwars door het populaire Duitse skigebied. De meeste blauwe afdalingen lopen langs de oogstrelende beek, maar ook sommige rode en zwarte afdalingen kennen de beek als eindpunt. We moeten wel een minpuntje aanmerken, het skigebied Altastenberg heeft amper verbeteringen ondergaan in de laatste jaren. Zo kan je bijvoorbeeld uitsluitend gebruik maken van sleepliften, al verwachten wij dat hier in de toekomst wel verandering in zal gaan komen.

Skipassen relatief voordelig

De skipisten in Altastenberg zijn geopend vanaf 09:00 uur. Je kan een skipas voor de hele dag aanschaffen vanaf 17 euro, volwassen betalen voor een dagkaart 26 euro. Er zijn ook goedkopere dagkaarten verkrijgbaar, al kan je dan pas vanaf 11:00 uur de piste op. Ochtendkaarten zijn geldig tot 13:00 uur en zijn verkrijgbaar vanaf 12 euro. Ga je een weekendje weg? Dan raden wij de weekendkaart aan, de prijs van die skipas begint bij 37 euro. Blijf je slechts een korte periode, dan kan je een 3 urenkaart kopen.

Het skigebied Altastenberg biedt gezinnen met kinderen ook de mogelijkheid om een familiepas te kopen. De prijs voor twee volwassen en één kind is 61 euro, met twee kinderen is dat 71 euro. Elk extra kind kost nog negen euro meer.

DSV Skischool in Altastenberg

Je kan in Altastenberg ook lessen volgen bij de lokale DSV Skischool. Het is hier mogelijk om les te krijgen in skiën, snowboarden en sneeuwschoenwandelen. De cursus voor kinderen zal worden gehouden in kinderland, een veilige omgeving. Er worden in de ochtend en in de middag cursussen gegeven, tweemaal twee uur. Privélessen boeken is ook mogelijk, daarvoor zal wel een afspraak moeten worden gemaakt. De prijs voor een les begint bij 45 euro, maar je kan ook een cursus voor meerdere dagen boeken. Je bent voor vier lesdagen ongeveer 150 euro kwijt.

Kijk voor meer informatie over vakantie in Duitsland en aanvullende informatie eens op Recreatiewoning.nl. Hier tref je o.a. een huur- en koopaanbod van tweede woningen in verschillende landen en regio’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *